Založení firmy na klíč

Založení firmy v České republice je složitý a časově náročný proces. Jako příklad můžeme uvést zjištění Světové banky, která k říjnu 2012 uvedla, že založení firmy u nás trvá 20 dnů a obsahuje 9 procesních kroků. Zakládání firmy je tedy zdlouhavý proces, který významně komplikuje začátek podnikání. Co s tím?

Místo podnikání OSVČ

Podle Živnostenského zákona má každý podnikatel (OSVČ) povinnost uvádět místo svého podnikání. To však nemusí být stejné jako trvalé bydliště nebo adresa provozovny OSVČ. Pokud jste podnikatel (OSVČ), místo svého podnikání můžete mít třeba na lukrativní adrese v Praze. Zvýšíte tím svou důvěryhodnost a prestiž, nemyslíte?

Jak založit firmu

Máte skvělý nápad, dokonalý byznys plán a už vám jen zbývá převést to do reality? Ale jak na to? Poradíme vám, jak založit firmu a začít podnikat. Co budete potřebovat a kde začít? Stojí před vámi rovněž otázka, zda budete podnikat jako OSVČ nebo založíte obchodní společnost.

Jak začít podnikat

Chcete začít podnikat? Máte dobrý nápad a jen nevíte, jak vše uchopit? Následujících několik řádků vám přiblíží možnosti, jak úspěšně začít s vaším podnikáním.

Poskytnutí adresy – souhlas s místem podnikání

Podnikatel (fyzická osoba, OSVČ) musí dle Živnostenského zákona uvádět místo svého podnikání. Mnozí podnikatelé to řeší tak, že si jako místo podnikání ponechají své trvalé bydliště. To se jistě jeví jako nejjednodušší řešení, ale nemusí se vždy vyplatit. Jelikož místo svého podnikání uvádíte na vystavovaných dokladech či fakturách, může se...

Chat on WhatsApp